24 Kasım 2012 Cumartesi

10 muharrem 1434...

" nefis ister, akıl gerekçeler bulur, vicdan aklar. oysa sen kendini kandırsan bile unutma ki Allah hesap sorar. ellerinle kendini ateşe atma"

uzun zaman önce bi solukta okuduğum bi kitaptı AŞKIN ŞEHİDİ.

bi dönem çok popülerdi. bi arkadaştan bulaşmıştı popüler kitap antipatisi o yüzden biraz geç aldım ama çok pişman oldum geciktiğime. arka kapakta şunlar yazılı:

"" Kerbela Hüseyin ve yoldaşlarının katligahı...
orada kan ve göz yaşı var, oradaki susuzlukla senin de ciğerlerin kavrulur. Ve başlarsın ah-u figan etmeye. için yandıkça görürsün Kerbela hak aramanın ve özgürlüğün destanıdır. teslimiyetin adanmışlığın ve sadakatin zirvesidir. her biri ayrı bir şiar olan72 şehidin yurdudur Kerbela...
onlara kapılanırsan nakşolur kalbine. aslında her yer Kerbeladır her gün aşura.
Ve dile gelir Kerbela, benim için ağlama, kendine bak der. adına lanetler okuduğun yezid bizatihi nefsindir.hesapsızca ister bu uğurda canlar yakar. Hüseyin i terk edenleri kınamadan evvel bir kez daha düşün; sende bir akıl var sadece kendi çıkarlarını hesabeder ve heveslerini haklı göstermek için türlü bahaneler uydurur. Kerbela ikazla yetinmez. kurtuluş yolunu da gösterir:
"Hüseyin i Allah katından sana üflenen ruh belle. arına paklana yücelirsen sen de Rabbin den bir delil oldun demektir. aşka şahit isen bu şehadet  kutlu olsun. sen aşk ile her dem diri kalanlardansın ve AŞKIN ŞEHİDİsin!"  ""

her ne kadar HZ. Hüseyin Efendimiz den bahsediyo gibi algılansa da aslında Peygemberimiz -sav- diğer halife efendilerimiz ve sahabelerden izler çok. özellikle EHLİBEYT İ ÇOK GÜZEL tanıtıyo. her birine hayran kalıp özümsüyo insan. tüm kitap da sanki bi Allah -cc-dostunun halkasındasınız ve onun tedrisatından geçiyosunuz. bi nevi öyle de. HZ. HÜSEYİN Allah ın sevgili kullarından değil mi sonuçta. işte o sohbet halkasından bi parça:


" abim İmam Hasan dan duydum.nasip olmayan emeller için ömür boyu didinmek kişiye yeryüzünde verilebilecek en büyük cezadır. bundan Allah ın rahmetine sığınırım. kullara neyin nasip olduğu bilgisi verilmediği için Allah bilir derim.ve sonra umut ederim. O kişiye bilmediklerini öğretendir."
Haşim sözün ilk anda vazettiklerine Amenna demişti ama aradığı cevap bu değildi. akşam günün en sakin demlerine ulaştıklarında sualini bu kez Hüseyin e yöneltti
- nerede sebat edeceğimizi ve nerede inattan dönmemiz gerektiğini anlayabilir miyiz?
-gaybı bilebilir misin?
-haşa.
-peki, Allah tan razı mısın?
-estağfirullah. elbette O ndan razıyım yeter ki O da benden razı olsun.
   Hüseyin sorusunun anlaşılmadığını fakedince yineledi:
" O nun çekip çevirmesinden sana nasip etmediklerinden lütfündan yahut kahrından razı mısın?

insan ister istemez kendi içine dönüyo. muharrem ayı, faziletleri, yapılacak ibadetler, aşure vs. ama benim için en çok HZ. Hüseyin i anlamak, anlamaya çalışmak. özellikle de mücadelesini.

yazar Ahmet Turgut, 470 sayfalık bi kitap. bendeki kitap  paradoks yayınlarından ama  callisto kitap tan da çıkmış galiba. hala okumayanlar; çok büyüüüük bi kayıp. okuyun bana dua edeceksiniz...
vesselam

Hiç yorum yok: