25 Aralık 2013 Çarşamba

kenar köşe yapım aşamaları


tekrar merhaba arkadaşlar
internette bazı konularda net bilgiler bulamıyoruz malum o yüzden ben arayıp da bulamadığım konuları öğrendikçe sizlerle paylaşcam ki isteyen ve işine yarayacak arkadaşlara yardımcı olayım. 
öncelikle salon takımı parçaları (şömen, sehpa örtüsü, konsol örtüsü, masa örtüsü, peçeteler vs) bohça gibi kare ya da dikdörtgen tüm örtülere uygulayabilirsiniz. 
ben yaptığım salon takımının konsol örtüsünü örnek olarak yaptım onun aşamalarını paylaşcam
1- önce yaptığımız örtü güzelce ütülenmeli. bizimki nakış olduğu için kasnak kullanmaktan dolayı işlerken kasnak gevşeyebiliyo o yüzden ara ara kırışmalr olabiliyo. net bi ütü olsun diye iğnelerle gerdiriyoruz.



normalde bu işlemi beş şiş ve dantellerde yapıyoruz. bizim kursta büyük kalın sünger tabla gibi bişi var ütü masası niyetine :) o yüzden şanslıyız. bazı arkadaşlar evlerinde eski çekyatlarına gerdiriyolardı. alternatif olarak belki olabilir. dört bi tarafındn tüm kırışıklıklar açılacak şekilde gerdiriyoruz. biraz acılı oluyo bu aşama. parmak uçları fena oluyo
2- daha sonra tüm kırışıklıklar açıldığından emin olduğumuzda bol buharla ütülüyoruz. tabi bu germe ve ütüleme işini tersten yapıyoruz.



3- ütü yaptıktan sonra işimizin soğumasını bekliyoruz. 10-15 dk kadar. sonra söküyoruz iğneleri


 4- her kenardan yarım cm tırnak ütüsü yapıyoruz




5- tırnak ütüsü yaptığımız kat kısmı belirlenen sınır üzerine yatırıp önce iğneliyoruz



 6-bütün kenarlara bu işlemi yapıyoruz.

 
7-köşe yapımını fotoğraflamamışım ama kenarları iğneledikten sonra  fotoğrafta yatay şekilde iğnelenmiş olan köşelere ara teğel yapıp ters çevirip içerde kalan fazla parçaları yarım cm kalcak şekilde kesip makina dikişi yapıp arasını açıp ütülüyorz.




8- sonra tüm kenarları ara teğel şeklinde dikiyoruz. aslında pantolon paçası katlamak gibi


 konsol örtümüzü bitmiş hali de budur. dilerim yardımı olmuştur :)



ve ben yine yollara düşüp samanpazarını bi turlıcam. aldıklarımı sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum :)

selametle kalın

Hiç yorum yok: